Spóroljon velünk a tűzifa árán!

tűzifa

Javában tart a tél, és sajnos még előttünk van a jellemzően leghidegebb január és a február. Ez egyet jelent azzal is, hogy még sokáig kell fűteni, ezért, ha kifogyóban van a tűzifa, akkor érdemes egy megbízható céget keresni, ahol kedvező áron lehet még belőle beszerezni. Ön éppen ilyen cipőben jár? Akkor a legjobb, ha felkeres minket, ugyanis nálunk a tűzifa ár nem az egekben jár!

Ha csak kis mennyiségű tüzelőanyagra van szükség, akkor is fontos, hogy a tűzifa ára kedvező legyen, ám nagyobb mennyiség esetén erre érdemes különös figyelmet fordítani. Ebben az esetben már a kilónkénti néhány forintos árkülönbség is sokat számít. Ha cégünkhöz fordul, akkor biztos lehet benne, hogy a tűzifa árán sokat spórolhat!

És, hogy mitől függ a tűzifa ára? Először is a fa fajtájától. Bizonyos típusok magasabb hatásfokúak, azaz nagyobb a fűtőértékük. Ezek értelemszerűen több is kerülnek, viszont kevesebbet kell belőlük használni. A tűzifa árát az is befolyásolja, hogy a kereskedő mennyiért tudja megvásárolni. Az őshonos fák mindig olcsóbbak, mint például az egzotikusak, hiszen ezeknél sokkal több a szállítási költség. Sajnos sokszor előfordul, hogy magánszemélyek kínálnak fát nagyon alacsony áron, azonban ez legtöbbször egy közeli erdőből származik, illegálisan kivágva, természetvédelmi szempontok figyelembe vétele nélkül. A tűzifa áránál lényeges szempont az is, hogy mennyire kályhakész a fa: ki van-e szárítva, meg van-e tisztítva, össze van-e darabolva és tömörítve. Olcsóbban lehet hozzájutni, ha még hasogatni kell, de ez nyilván kényelmi szempontból nem előnyös. A tűzifa áránál azt is figyelembe kell venni, hogy mekkora nedvességtartalma van a fának. Ha túl sok még benne a víz, a súlya ugyan nagyobb, viszont a hatásfoka nagyon rossz. Ahhoz, hogy jó legyen a tűzifa, vágás után akár 2-3 évre is szükség lehet a megfelelő szárazság eléréshez.

Megbízható forrást keres a tűzifa beszerezéséhez? Nálunk jó helyen jár! Forduljon hozzánk bizalommal, nálunk a jó minőségű, magas hatásfokon égő tűzifa ára is kedvező!

Ez a bejegyzés a Blog van közzétéve. Könyvjelző permalink.