Tájékozódjon az építkezési fáról: mikor, melyik típust használja?

norlandfatelep.hu_1-2.19okt

Vitathatatlan, hogy az egyik legfontosabb építkezési alapanyag a fa. Főként tetőszerkezeteknél használják, de nem ritka, hogy komplett házak készülnek építkezési fából, főkét nyugati országokban és Amerikában, de mostanság már Magyarországon is egyre jellemzőbb. Építkezési fával segédanyagként, sablonként vagy zsaluként is találkozhatnak az emberek. Többféle fából készül építési alapanyag, ezért vásárláskor fontos tudni, hogy pontosan milyen célra szeretné felhasználni a fát, mert például gerendázáshoz nem lehet akármelyik típust alkalmazni.

Gerendázáshoz mindenképp olyan építkezési fára lesz szüksége, ami tölgyből vagy akácból készült. Ezek a fafajok a keményfák kategóriáját erősítik, ezért főként olyan esetekben alkalmazzák őket, ahol strapabíró építkezési fára van szükség. Gerendákon kívül parkettázáshoz, kerítéskészítéshez használják fel a tölgyből vagy akácból készült építkezési fát.

Kedvelt építkezési fa alapanyag még a lucfenyő: tartóoszlopok, belső terek esetében alkalmazzák. Az, hogy ennyire népszerű építkezési fa, annak köszönhető, hogy a többi fafajtához képest nagyon tartós, és nehezen deformálódik el, vagy alakul át, így hosszú éveken át képes betölteni a rendeltetésszerű szerepét. Ezen kívül azért is kedvelik a vásárlók, mert a lucfenyőből készült építkezési fa kedvező áron érhető el a különböző építési kereskedésekben, tüzép telepeken.

Egy másik fenyőtípus is népszerű az építkezési fák kínálatában, ez pedig a vörösfenyő. Ez az egyik legstrapabíróbb fajta, tökéletesen ellenáll a szélsőséges időjárásnak, ezért gyakran teraszburkoláshoz, kapuhoz vagy kerítéshez használják a vörösfenyőből készült építkezési fát.

Nálunk biztosan megtalálja az adott célnak megfelelő építkezési fát. Termékeink színvonalasak, árainkat pedig igyekeztünk úgy kialakítani, hogy a megbízható építkezési fák bárki számára könnyedén elérhetők legyenek. Ha bővebb információkra lenne szüksége termékeinkről, segítséget kérne az építkezési fa kiválasztásában, lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken!

Ez a bejegyzés a Blog van közzétéve. Könyvjelző permalink.