Milesi XHT vastaglazúr rendszer 1 liter

4190 Ft /liter (bruttó)

Kérjen ajánlatot!

XHT és az XGC 43/M együttese a Milesi kiváló vastaglazúr rendszere.

 

Elsősorban mérettartó faanyagból készülő, esőnek, csapadéknak nem közvetlenül kitett, finom megmunkálású épületasztalos-ipari szerkezetek (pl.: ablakok, bejárati ajtók, falburkolatok, ereszdeszkázatok felületkezeléséhez ajánljuk.Fő jellemzője, hogy a végső színt is meghatározó gombamentesítő impregnálást (XHT . . .) követően, egy enyhén színezett, testes, lakkszerű filmréteget (XGC 43/M) képezünk a fa felületén, ami egy sima, puha tapintású, elegáns felületet fog biztosítani szerkezetünknek. Ez a filmréteg páraáteresztő, de nem vízáteresztő. A vastaglazúr felhordásánál nagyon ügyelnünk kell arra, hogy a munkadarab teljes felületét lekezeljük, különös tekintettel a bütü-felületekre, illesztékekre, sarkokra, melyeket egyébként a lakkréteg felhordása előtt megfelelőrugalmasságú akril bázisú, átfesthető tapasszal (pl. UNIACRYL) javasolunk kitömíteni, ezzel is megakadályozva a nedvesség későbbi behatolását a fába.

 

Felhasználása:

 

1. a faanyag előkészítése 120/150-es csiszolópapírral vagy vászonnal

 

2. XHT . . . gombamentesítő impregnáló felhordása lazúr-ecsettel (~0,1 lit./m2)(száradás: 20 °C-os hőmérsékleten 4–6 óra)

 

3. XGC 43/M fedőlazúr felhordása lazúr-ecsettel (~0,1 lit./m2)(száradás: 20 °C-os hőmérsékleten 4–6 óra)

 

4. csiszolás, pl. 150-es szemcsefinomságú csiszolószivaccsal, vagy 240-280 finomságú csiszolópapírral, vagyvászonnal

 

5. XGC 43/M fedőlazúr felhordása lazúr-ecsettel (~0,1 lit./m2)(száradás: 20 °C-os hőmérsékleten 4–6 óra)Az XGC 43/M fedőlazúr 3-4 rétegben történő felhordásával a szerkezetek tartóssága, és a karbantartási időközök tovább növelhetők.) Javasolt felújítás:A vastaglazúr bevonat nedves pamut ronggyal meg kell megtisztítani, majd a száradás után az XGC 35-ös ápolófolyadékot egy puharongydarabbal (az XGC 35 – SZETT tartalmazza), vigyék fel az adott felületekre. Az eljárást évente 1–2 alkalommal érdemes elvégezni.Komolyabb sérülés vagy kopás esetén saját anyagával, azaz az XGC 43/M fedőlazúrral lehet a felületeket helyreállítani, amely ecsettel jólkenhető.

 

Figyelem! A fent említett rendszert csak olyan faanyagok felületkezeléséhez javasoljuk, melyek nem érintkeznek hosszabb távon vízzel.

kiszereles

liter


Telefon: +36301969805
E-mail: info@norlandfatelep.hu